Спеціальні потреби

Помер американський кіноартист Тоні Куртіс


Кіноартист 50-х років Тоні Куртіс.
Кіноартист 50-х років Тоні Куртіс.

Один з найпопулярніших американських акторів 50-их років Тоні Куртіс помер у віці 85 років.

Судовий слідчий району міста Лас Вегас, штат Невада, де востаннє проживав актор, повідомив, що Куртіс помер від зупинки серця пізно у середу. Вже кілька років Куртіс перебував у поганому стані здоровя і нещодавно був госпіталізований через труднощі з диханням.

Куртіс народився у Нью-Йорку. Після армійської служби у флотилії під час Другої Світової війни він почав свою акторську кар’єру у Нью-Йорку. Наприкінці сорокових актор переїхав до Голівуду після того, як підписав контракт з компанією «Юніверсал Пікчерз» і кілька років грав другорядні ролі. Його зірковий час настав з ролями у таких фільмах як «У джазі тільки дівчата» та «Спартак»

У 1958 він був номінований на премію Оскар за роботу у фільмі «Ті, що не схилили голови», де він зіграв засудженого до ув’язнення расиста, який біжить з тюрми разом з прикованим до нього чорношкірим в’язнем, якого зіграв зірковий Сідні Пуатьє.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG