Спеціальні потреби

Таїланд: демонстранти поновили заклики до відставки прем’єра


Опозиційні демонстранти пройшли маршем вулицями Бангкока, закликаючи до усунення від влади прем’єр-міністра Таїланду Їнглак Чинават.

Акція протесту у четвер була менш чисельною (2 500 учасників) ніж попередні, які спонукали Їнглак розпустити парламент і оголосити дострокові вибори в спробі розрядити політичну кризу в країні.

Опозиція, одначе, вважає ці поступки з боку прем’єра - недостатніми, називаючи нинішній уряд Таїланду - нелегітимним.

Демонстранти вимагають, щоб Їнглак передала всі важелі влади «народній раді». Вони звинувачують її у корупції і кажуть, що вона є маріонеткою, якою керує її брат, усунутий від влади екс-прем’єр Таксин Чинават.

До 200 тисяч людей взяли участь у деких попередніх демонстраціях, в ході яких протестувальники захоплювали міністерства та інші урядові будівлі.

Мітинги почались у жовтні у відповідь на законопроект, який передбачає повернення Таксина додому з вигнання і уникання ним тюремного ув’язнення за корупцію.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG