Спеціальні потреби

Прем’єр-міністр Таїланду не має наміру піти у відставку


Прем’єр-міністр Їнглак Чинават
Прем’єр-міністр Їнглак Чинават
Прем’єр-міністр Таїланду Їнглак Чинават заявила, що не піде у відставку перед запланованими на 2 лютого достроковими виборами, незважаючи на заклики опозиції віддійти від влади.

Їнглак зробила таку заяву у вівторок - через день після того, як вона повідомила про розпуск парламенту. Прем’єр-міністр вдалася до такого кроку через понад місяць після спалаху антиурядових протестів у Бангкоку.

Виступаючи у понеділок з телезверненням до народу, Їнглак заявила, що народ має вирішити майбутнє країни.

Згодом король Таїланду видав указ, в якому оголосив дату виборів.

Проте лідер опозиційної Демократичної партії заявив, що він не припинить протестів доти, доки Їнглак не подасть у відставку і не передасть влади ніким не обраній «народній раді». Поліція повідомила, що в понеділок понад 140 тисяч протестувальників оточили будинок уряду.

Їнглак заявила, що її Кабінет міністрів залишиться без змін, хоча із обмеженими повноваженнями, а вона тимчасовим прем’єр-міністром. Очолена нею партія повідомила, що Їнглак балотуватиметься у нових виборах.

У неділю опозиційні законодавці масово подали у відставку.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG