Спеціальні потреби

Настільний теніс переживає період піднесення у Нью-Йорку


Настільний теніс переживає період піднесення у Нью-Йорку
Настільний теніс переживає період піднесення у Нью-Йорку

Виникнення відомої в усьому світі гри – настільного тенісу, яку знають ще як пінг-понг, бере свій початок з Британії, де в неї грали ще більше ста років тому. Сьогодні про настільний теніс знають в усьому світі. Попри те, що популярність цього виду спорту у США останніми роками не так активно зростала, модне віяння все ж таки активно підхопили пересічні американці. Зокрема у Нью-Йорку настільний теніс тепер грають у міських парках, кафе і, навіть, барах.

Рой Проктор майже щодня грає у настільний теніс у парку на Мангеттені. Він називає це корисним і безкоштовним способом добре провести час:

«Власне, все що можна знайти безкоштовного у такому дорогому місті, як Нью-Йорк – це чудово. Мати нагоду приходити сюди, грати і водночас насолоджуватися природою парку, спілкуванням з іншими людьми без того, щоби витрачати багато грошей, це дуже корисно».

Рой нещодавно переїхав у Нью-Йорк. І саме настільний теніс допоміг йому знайти нових друзів і пережити складні часи:

«Ми з дружиною зараз переживаємо нелегкі часи, і такий вид розваги частково відволікає тебе від проблем сьогодення».

Цей парк – лише одне з багатьох місць, де жителі Нью-Йорка можуть пограти у теніс. Тенісні столи встановлюють у себе навіть деякі дорогі ресторани і нічні клуби. У нічний клуб «Спін», який власники перетворили у тенісний клуб, разом із загальною публікою приходять пограти і найкращі гравці країни. Хтось змагається за чималий грошовий призи, а інші слухають музику і попивають коктейлі.

«Думаю, багато людей люблять грати у теніс. І вони встановлюють стіл вдома у підвалі, чи в офісі. Але там немає такої атмосфери, де ти можеш прийти і поспілкуватися одночасно з іншими людьми. Тож вони приходять сюди. І дедалі більше людей починають цікавитися грою у теніс», – каже власник клубу Френк Рагарінози.

Френк говорить, що жителі Нью-Йорка все активніше приєднуються до цього спорту. Настільний теніс є однією з найпопулярніших ігор у світі, після футболу. На землі зареєстровано більше 300 мільйонів гравців у теніс. Але у США цей спорт свого часу не дуже прижився, відповідно і популярність його не була на належному рівні. 81-річний Марті Райзман – дворазовий переможець американського чемпіонату «U.S. Open» з настільного тенісу говорить, що це – універсальна гра:

«У цю гру люди грають уже більше століття. Вона настільки захоплююча і цікава, що я не зустрічав у житті людину, яка б, спробувавши зіграти, сказала що їй не сподобалося».

І у Нью-Йорку все більше і більше людей пробують грати у теніс.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG