Спеціальні потреби

Нью-йоркські «Велетні» подолали бостонських «Патріотів»


Нью-йоркська команда «Giants» на останніх хвилинах фінального матчу за кубок Національної футбольної ліги вирвала перемогу у бостонських «Patriots».

Головна спортивна подія року США, гра за Суперкубок NFL цього року відбувалась у місті Індіанаполіс, штат Індіана. Це було повторення фіналу 2008-го року, коли зустрічались ці самі команди і остаточний результат матчу був таким самим – перемогли «Giants» («Велетні») з Нью-Йорка. Тоді «Patriots» («Патріоти»), дійшли до фіналу, не програвши жодної гри у сезоні, тож поразка була особливо гіркою.

Цим разом команда з Бостона знову була у ролі фаворита, адже Нью-Йорк лише в останній момент зміг пробитися до стадії плейоф. Щоправда, коли розпочалась гра на виліт, «Giants» набрали обертів і подолали кілька надзвичайно сильних суперників, включно з минулорічними чемпіонами, командою «Packers» з містечка Ґрінбей.

Як і чотири роки тому, боротьба за кубок NFL була напруженою і безкомпромісною. Кожна з команд по черзі виходила вперед, однак у заключні хвилини більше пощастило гравцям з Нью-Йорка. Остаточний рахунок матчу 21-17 на користь «Giants».

65-ти річний тренер «Велетнів» Том Каглін увійшов в історію, як найстарший за віком тренер, який привів свою команду до перемоги у матчі за Суперкубок. Це вже четвертий найпрестижніший трофей в історії «Giants», і другий який, команда виграла під керівництвом Кагліна. Тренер планує продовжувати кар’єру, а команда готується до традиційного чемпіонського параду вулицями свого міста.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG