Спеціальні потреби

У Сирії починає роботу місія ОЗХЗ з роззброєння


Міжнародні інспектори зі зброї прибули до Сирії, де повинні розпочати роботу у вівторок в рамках підтримуваного ООН плану щодо ліквідації запасів хімічної зброї країни.

Організація заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) опрацювала графік, згідно з яким протягом 30 днів інспектори відвідають всі об’єкти хімічної зброї Сирії.

Сирійський уряд мусить знищити обладнання, що використовується для виробництва хімічної зброї до 1 листопада, і всі свої запаси хімічної зброї до середини наступного року.

Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію минулого тижня, в якій вимагається від Сирії дотримуватися плану ОЗХЗ щодо роззброєння та надавати інспекторам вільний доступ до всіх об’єктів, які вони вважають важливими для виконання своєї місії. Будь-яке порушення може призвести до каральних заходів від санкцій до військових дій.

Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявив у понеділок, що його уряд буде повністю дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН, ухваленої минулого тижня, про демонтаж сирійської програми з хімічної зброї.

Виступаючи на сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, сирійський міністр також заявив, що міжнародному співтовариству слід створити на Близькому Сході вільну від ядерної зброї зону.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG