Спеціальні потреби

Загроза з боку США зробила Асада зговірливішим - Расмуссен


Загроза з боку США зробила Асада поступливішим
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

Загроза з боку США зробила Асада поступливішим

Загроза військового удару США по Сирії має залишатись реальною. Це спонукатиме Сирію до виконання взятих на себе зобов’язань про знищення хімічної зброї – вважає генеральний секретар ООН Фог Расмуссен.

"Саме реальна загроза військового удару дала хід політичному процесу, який і завершився російсько-американською угодою. Саме тому, на мою думку, загроза застосування сили має бути збережена – саме вона сприяє плідній роботі з Асадом", - заявив Расмуссен "Голосу Америки".

Сирійська сторона дала чітко зрозуміти – роззброєння це акт доброї волі
заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков
Генсек НАТО вважає, що Рада безпеки Організації об’єднаних націй має підтримати план згідно з яким Сирія забов’язана позбутись тисяч тонн бойових отруйних речовин.

"Я закликаю Раду безпеки ООН ухвалити жорстку забов’язуючу резолюцію, яка визначить рамки для швидкого, безпечного та достовірного знищення всієї хімічної зброї у Сирії", - говорить Расмуссен.

Голова Держдепу Джон Керрі вважає , що резолюція ООН має передбачати покарання для Асада, якщо він не дотримається положень американсько-російської угоди.

Асад озвучив пропозицію на мільярд для США
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00
"Життєво важливо, щоб міжнародна спільнота максимально чітко та голосно заявила про готовність застосувати силу, щоб знищити сирійський арсенал хімічної зброї", - каже Керрі.

Росія блокує жорстку резолюцію щодо Сирії. Каже - це «заполітизований підхід».

"Сирійська сторона дала чітко зрозуміти – роззброєння це акт доброї волі. За цих умов, абсолютно нелогічними є спроби американців примусити Раду безпеки ООН ухвалити резолюції з погрозами на адресу Сирії", - каже заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявили, що прогрес у питанні хімічної зброї може наблизити політичне вирішення сирійської кризи.
Обама вже заявив, якщо президент Сирії не виконає своїх обіцянок США готові до застосування сили

Втім президент Сирії Башар Асад в інтерв’ю китайському телебачення дав зрозуміти – переговорів з повстанцями не буде.

"Ми готові розмовляти з тими, хто складе зброю. Але ми не вестимемо переговори з тими, хто допускає втручання ззовні, хай то військове чи політичне. Це наші єдині застереження", - зазначив Асад.

Французи переконані – зрештою Сирія матиме новий уряд.

"Необхідно організувати передачу влади. Уряд на чолі країни має представляти всі громади, всі групи, які бажають брати участь у відновленні країни", - говорить президент Франції Франсуа Олланд.

А щоб це відбулося необхідно зберігати військовий тиск на Асада – переконані у США. Барак Обама вже заявив, якщо президент Сирії не виконає своїх обіцянок США готові до застосування сили.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG