Спеціальні потреби

Міжнародні дипломати і опозиція шукають розв’язки сирійської кризи


Європейський Союз, група високопоставлених дипломатів зі Сполучених Штатів, Росії і Франції, а також головна сирійська опозиційна коаліція мають окремі наради для опрацювання трьох ініціатив щодо закінчення понад дворічного конфлікту в Сирії.

Міністри закордонних справ ЄС мають наради в Брюсселі для вирішення справи ембарго на постачання зброї Сирії, яке вигасає в п’ятницю. Великобританія і Франція чинять тиск на прийняття поправки, яка дозволила б надіслати зброю сирійській опозиції.

Минулого тижня міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ підкреслив, що коли ЄС вирішить скасувати ембарго, то будь-яке рішення про надіслання зброї повстанцям буде зроблено пізніше.

У понеділок державний секретар Джон Керрі зустрічається зі своїми російським і французьким колегами Сергієм Лавровим і Лораном Фабіусом, щоб обміркувати пропоновану конференцію щодо мирного врегулювання в Сирії. Проте сирійська опозиція ще не повідомила, чи візьме участь у конференції. Головна опозиційна група, Сирійська національна коаліція, має наради у Стамбулі, щоб винести рішення і обміркувати склад групи на мирну конференцію.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG