Спеціальні потреби

Лавров: Росія «ніколи не підтримувала» режим Асада


Росія ніколи не підтримувала режим президента Сирії Башара аль-Асада, заявив на прес-конференції глава МЗС Росії Сергій Лавров.

«Ми ніколи режимом не« зачаровувалися »і ніколи його не підтримували. Всі наші дії, спрямовані на сприяння виконанню Женевської домовленості про формування «перехідного керуючого органу», свідчать про те, що ми хочемо стабілізації становища та створення умов для того, щоб самі сирійці визначили долю свого народу, країни, керівництва», - сказав Лавров на прес-конференції, коментуючи реакцію Державного департаменту США на евакуацію російських громадян з Сирії

Після того, як Росія провела евакуацію двома літаками МНС близько 70 росіян із Сирії, Державний департамент США зазначив, що цей крок свідчить про те, що Росія розчарувалася в режимі Асада і перестає його підтримувати.

Лавров підкреслив, що Росія не підтримує «ту чи іншу» сторону «цієї трагедії» і піддав критиці колег з інших країн які, «неправильно висвітлюють політику Росії стосовно Сирії».

У неділю прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв зазначив, що Асад зробив потенційно «фатальну» помилку не запровадивши демократичних реформ, які вимагала сирійська опозиція. Він заявив, що шанси президента Асада залишитися при владі зменшуються з кожним днем.

За даними ООН, з березня 2011 року в результаті конфлікту в Сирії загинули 60 тисяч осіб.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG