Спеціальні потреби

Дамаск: запеклі бої не вщухають


Надходять повідомлення про запеклі сутички між урядовими військами та повстанцями у столиці Сирії Дамаску, звідки уряд президента Башара аль-Асада намагається витіснити сили опозиції.

За повідомленнями активістів, бої точаться у кількох районах столиці. На південному заході Дамаска, підконтрольні Асаду війська здійснюють рейди на житлові квартали і піддають їх інтенсивним обстрілам.

У розмові з кореспондентом Голосу Америки представник базованої у Великобританії правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights сказав, що в середу лише в Дамаску було вбито близько 40 людей. У четвер в країні загинуло до 100. За окресленням мешканців, це найзапекліші сутички з часу нещодавнього поновлення армією контролю над районами, в яких засіли повстанці.

Бої також продовжувалися в північному місті Алеппо, де, за повідомленням, до опозиції приєдналися іноземні бійці.

Тим часом у Нью-Йорку, заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фельтман, виступаючи перед членами Ради Безпеки, заявив, що Об’єднані Нації занепокоєні швидким темпом погіршення гуманітарної ситуації в Сирії. Він зазначив, що 2,5 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги і, що кількість переміщених людей у Сирії та сирійців, які втікають до сусідніх країн, зростає.

Координатор ООН з надання надзвичайної допомоги Валері Еймос, яка перебувала у Сирії минулого тижня, повідомила, що у липні агентства ООН надали харчову допомогу більш як 820 тисячам людей у Сирії. Вона заявили, що ситуація в країні погіршилася з часу її попереднього візиту у березні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG