Спеціальні потреби

Зі Сирії виїжджають спостерігачі ООН


Члени місії спостерігачів ООН покидають столицю Сирії місто Дамаск після офіційного завершення їх мандату. Спостерігачі, які відбули в понеділок у Ліван, входили до складу наглядової групи, яка свого часу нараховувала до 300 спостерігачів. Решта членів місії, як гадається, залишать Сирію до кінця тижня.

Мандат місії закінчився у неділю опівночі. Рада Безпеки ООН погодилася на збереження офісу зв’язку в Дамаску на підтримку будь-яких можливих заходів у майбутньому, скерованих на досягнення політичного врегулювання конфлікту в Сирії.


Спостерігачів було направлено до Сирії в рамках плану колишнього міжнародного посланця Кофі Аннана щодо припинення тривалого насильства в країні. Проте кровопролиття продовжувалося, що призвело до призупинення діяльності місії у червні.

Аннан подав у відставку цього місяця нарікаючи, що він не може зміг виконати доручене йому завдання через розходження у поглядах стосовно Сирії у Раді Безпеки та ескалацію атак з боку сирійського уряду і повстанців.

Досягти нових домовленостей намагатиметься колишній алжирський дипломат Лахдар Брагімі, який замінив Аннана на посаді спеціального посланця ООН у Сирії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG