Спеціальні потреби

У Сирії вбито іноземну журналістку, двоє журналістів пропали безвісти


Японська журналістка, яка подорожувала зі сирійськими повстанцями, загинула на півночі Сирії, де вона потрапила під обстріл. Два журналісти телеканалу Аль-Гурра, які можливо були з нею, пропали безвісти.

За повідомленням МЗС Японії, Міку Ямамото було вбито у понеділок у північному сирійському місті Алеппо, де урядові війська відкрили вогонь по позиціях Вільної сирійської армії. Міка Ямамото входила у базоване у Токіо японське об'єднання вільних журналістів Japan Press, яке спеціалізується на збиранні матеріалу в зонах конфліктів.

Тим часом, фінансований урядом США телеканал Аль-Гурра повідомляє, що двоє його журналістів, які висвітлювали події в Алеппо, можливо були захоплені у понеділок сирійськими силами.

У заяві BBG – Ради директорів міжнародної служби мовлення США, яка наглядає за телеканалом Аль-Гурра, як також за Голосом Америки, - закликається уряд Сирії запевнити безпеку кореспондента Башара Фагмі та телеоператора Кунейта Унала.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG