Спеціальні потреби

Сирія: звільнена Пальміра буде вихідним пунктом для продовження операцій проти ісламістів


Сирійські сили біля Пальміри
Сирійські сили біля Пальміри

Сирійська армія заявила, що звільнена Пальміра буде вихідним пунктом до поширення операцій проти угруповання «Ісламська держава».

Сирійські війська, підтримані російськими повітряними ударами, встановили контроль над Пальмірою після 10-місячної окупації бойовиками «Ісламської держави», в ході якої знищили деякі історичні пам’ятки майже 2000-тисячної давності.

Базована у Великобританії правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights заявила, що в результаті операції зільнення загинуло 400 ісламістів і понад 180 урядових солдатів. Президент Башар аль-Асад з похвалою висловився про звільнення Пальміри як «важливе досягнення і новий доказ ефективності сирійської армії та її союзників у боротьбі з тероризмом».

Державні ЗМІ повідомляють, що в найбллижчих днях до Пальміри прибудуть експерти для оцінки знищень, вчинених екстремістами, які зруйнували пам’ятки, що вони вважають богохульними, в місцях, які вони зайняли за останні два роки як у Сирії, так і в Іраку.

Куратор античних пам’яток культури Сирії Маамун Абдулькарім заявив, що Пальміра матиме тепер навіть більше значення після того, як її хотіли знищити ісламісти. Він обіцяв відбудувати те, що було знищено, включно з Тріумфальною аркою та храмом Баал-Шамін. Інші пам’ятки, за його словами, залишаються в доброму стані.

Дивіться також: Ось чому закриття Гуантанамо може створити нові проблеми

Ось чому закриття Гуантанамо може створити нові проблеми. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG