Спеціальні потреби

Сирія погодилася на американсько-російський план про припинення вогню


Райони повітряних ударів у Сирії
Райони повітряних ударів у Сирії

У вівторок сирійський уряд заявив, що погоджується на припинення вогню, яке має розпочатися в суботу. Пропозицію в цій справі подали Сполучені Штати і Росія.

В урядовій заяві сказано, що збройні сили країни продовжуватимуть операції проти «Ісламської держави» та угруповань, пов’язаних з аль-Кайдою.

Американсько-російський план не стосується тих екстремістів, а інші угруповання мають час до п’ятниці підтвердити свою участь у припиненні вогню. Головна сирійська опозиція High Negotiations Committee заявила в понеділок увечері, що погоджується на припинення вогню доти, доки виконуватимуться її вимоги щодо ліквідації облоги, постачання гуманітарної допомоги і припинення бомбардування цивільних районів.

У спільній заяві в понеділок США і Росія заявили, що, згідно з планом, причетні до конфлікту сторони обмежуватимуть застосування сили до таких ситуацій, які відповідь у самообороні. Сторони також погодяться на безперешкодний доступ гуманітарних організацій для надання допомоги населенню оточених районів.

Дивіться також: Як агресія Росії породила волонтерський рух у діаспорі

Як агресія Росії породила волонтерський рух у діаспорі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:14 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG