Спеціальні потреби

Дипломати докладають зусиль для запровадження припинення вогню в сирійському конфлікті


Сирійські діти біля машин з гуманітарною допомогою
Сирійські діти біля машин з гуманітарною допомогою

Дипломати в ООН обмірковують резолюцію на підтримку американсько-російського плану про припинення вогню в Сирії, про який державний секретар Джон Керрі сказав, що це «один спосіб, яким можемо покрасти край цій війні».

Суперницькі сторони сирійського конфлікту мають час до п’ятниці опівдні заявити, чи вони візьмуть участь у припиненні збройних дій, яке має розпочатися 12 годин пізніше.

«Альтернативою є те, що війна загостриться і Сирія може бути повністю знищена, яку не можна буде відбудувати», сказав Керрі.

Американські та російські офіційні особи ведуть розмови про запровадження припинення вогню, а заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов повторив, що його країна не бере до уваги альтернативного плану.

Сирійський уряд заявив, що він візьме участь у припиненні вогню, але продовжуватиме наступати на угруповання «Ісламська держава» та пов’язані з аль-Кайдою терористичні групи, які не беруть участі у припиненні вогню.

Дивіться також: У США поважають ветеранів, у цьому різниця з Україною - дослідниця

У США поважають ветеранів, у цьому різниця з Україною - дослідниця. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:37 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG