Спеціальні потреби

Від вибуху загинув міністр оборони Сирії


Державне телебачення Сирії повідомило, що від самогубної атаки в будинку національної безпеки загинув міністр оборони країни Дауд Раджа і серйозні поранення отримало ще кілька офіційних осіб.

Згідно з повідомленнями, загинув також заступник міністра оборони Асеф Шаукат. Шаукат був чоловіком сестри президента Башара аль-Асада.

Атака сталася в середу під час наради високопоставлених службовців уряду після кількох днів сутичок між повстанськими силами та урядовими військами в столиці.

Тимчасом, як передбачається, в середу Рада Безпеки ООН голосуватиме над резолюцією в справі продовження місії спостерігачів ООН в Сирії.

Мандат місії закінчується в п’ятницю. Серед членів Ради Безпеки немає одностайності щодо того, чи нова резолюція повинна включати погрозу застосування санкцій проти уряду президента аль-Асада.

Великобританія, Франція, Сполучені Штати і Німеччина висунули проект, який передбачає санкції, якщо Сирія не запровадить мирного плану посланника ООН Кофі Аннана. Росія вже раніше заявила, що накладе вето на цей законопроект. Російський законопроект не включає санкцій.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG