Спеціальні потреби

Сирійський уряд застосовує до громадян тортури - Human Rights Watch


Доповідь підготовлена організацією нарахувала у країні 27 місць, де систематично мордують людей.

У відео оприлюдненому організацією Human Rights Watch, 13-річний «Госсам» каже, що його катували багато разів.

"На третьому, останньому, допиті мені виривали нігті плоскогубцями та викруткою", - каже хлопець, чиє обличчя неможливо розгледіти через накладені на відео фільтри.

Рід Броуді, речник Humar Rights Watch стверджує, що організація має свідчення того, що влада Сирії систематично застосовує тортури до затриманих.

"Ми маємо документальні свідчення 20 видів тортур – побиття, електрошок, зґвалтування", - каже Рід.
Конфлікт у Сирії загрожує перерости у регіональний.
"Це вже не просто хороші проти поганих у Сирії. Конфлікт переріс у регіональний. Він має усі ознаки релігійної та міжплемінної війни, які ми бачили у 80-х роках в Іраку те Лівані. Існує ризик, що у війну будуть втягнуті країни-сусіди", - каже Арам Нергузіан з Центру стратегічних та міжнародних досліджень.

За його словами після того як Сирія збила турецький військовий літак, ймовірність війни із Туреччиною виглядає цілком реальною. Якщо це станеться, громадянська війна у Сирії вийде за кордони окремої країни і дестабілізує цілий регіон.

"Ситуація загостилась через конфлікт із Туреччиною. Існує можливість, що на одній зі сторін кордону щось не так зрозуміють і стан справ погіршиться ще більше", - попереджає експерт.

Міжнародна спільнота не змогла досягнути компромісу із президентом Сирії Башаром аль Ассадом. Під час міжнародного саміту у Женеві, Росія заблокувала спроби виключити Ассада зі складу майбутнього перехідного уряду. Росіяни прагнуть зберегти Ассада у політиці.

Проти цього категорично виступають США.

Держсекретар США, Гіларі Клінтон каже, що Ассад не може бути частиною майбутнього країни.

"Ассад має піти. Його руки в крові, угоди з ним не можливі", - заявляє Клінтон.
XS
SM
MD
LG