Спеціальні потреби

У сирійському місті Кобані бойовики «Ісламської держави» вбили 147 цивільних


Дим над Кобані після атаки ісламістів. Вид з території Туреччини.
Дим над Кобані після атаки ісламістів. Вид з території Туреччини.

Під час наступальної операції на контрольоване курдськими силами місто Кобані бойовики угруповання «Ісламська держава» вбили щонайменше 147 цивільних. Цю інформацію підтвердила організація, яка веде моніторинг конфлікту в регіоні.

Бої розпочалися в четвер вранці, коли ісламістські бойовики у формах курдських солдатів висадили в повітря замінований автомобіль неподалік перехідного пункту на кордоні з Туреччиною.

Голова базованої у Великобританії правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights Рамі Абдель Рахман заявив «Голосу Америки», що бої продовжувались в п’ятницю вранці.

Рахман сказав, що бойовики «Ісламської держави» встановили три опорні пункти в Кобані, де, як вважається, вони тримають заручників. У ході боїв загинули також десятки бойовиків «Ісламської держави».

Це друге велике масове вбивство цивільних сирійців від початку конфлікту понад три роки тому. Найбільше масове вбивство сталося в серпні, коли це екстремістське угруповання стратило 700 представників племені шуайтат.

Сирійсько-курдський політик заявив «Голосу Америки», що ісламісти провели в Кобані та в його районі чимало самогубних атак. Лише під час однієї з них вони вбили 23 цивільних.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG