Спеціальні потреби

Обама і аль-Абаді обмірковують питання «Ісламської держави»


Гайдер аль-Абаді і Барак Обама у Білому домі (14 квітня 2015)
Гайдер аль-Абаді і Барак Обама у Білому домі (14 квітня 2015)

Прем’єр-міністр Іраку Гайдер аль-Абаді зустрічається в понеділок з президентом Бараком Обамою для розмов на тему боротьби з угрупованням «Ісламська держава». Розмови при нагоді саміту «Великої сімки» в Німеччині відбуваються через несповна тиждень після того, як аль-Абаді закликав країни очоленої США коаліції надати Іраку більшу допомогу. Коаліційні країни вже довгий час ведуть повітряні удари на підтримку іракських збройних сил.

Американські та французькі офіційні особи висловили довір’я Іраку після цих переговорів, кажучи що зроблено дійсний поступ, але також погодилися з тим, що потрібно більше військової техніки та підготовки для того, щоб звільнити території, захоплені екстремістами.

У неділю іракські війська успішно наступали Байджі, де вони вже вдруге протягом року намагаються звільнити місто і нафтові установки від бойовиків «Ісламської держави».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG