Спеціальні потреби

Бізнес на мильній піні


Бізнес на мильній піні
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00
Direct link

Бізнес на мильній піні

Останнім часом у Сполучених Штатах популярності набирає виробництво домашнього мила. Це, в принципі, не складний процес, і оволодіти ним можуть як дорослі, так і діти.

У невеличкій крамниці у містечку Фредерік, що у Меріленді, продаються іграшки та подарунки, яких не знайти у великих магазинах. Поміж зроблених вручну товарів, особливе мило для дітей. Говорить продавець Джоана Різзо:

«У кожному шматку мила захований подарунок. Тож діти намагаються, як можна швидше дістатися до нього, і залюбки миються».

Продавець Джоана Різзо обов’язково звертає увагу покупців, що це мило місцевого виробництва:

«Ми завжди розповідаємо, що це мило придумала чудова дівчинка на ім’я Джулія».

Джулії Скилачі лише сім років. Одного дня вона вирішила розпочати власний бізнес. Тепер вона засновниця компанії виробництва мила:

«Мені захотілося відчути, що це таке. До того ж я хотіла підготуватися і бути готовою, коли виросту, відкрити справжню компанію».

Робити мило на продаж дівчині допомагає мама, яка говорить:

«Мені подобається спостерігати, як з форми випадає зроблене нами мило. Перевіряти, чи воно вийшло добре, чи ні. Якщо щось не так, його можна знову розтопити і зробити заново».

Мама дівчинки Бес зареєструвала компанію СоапПразез торік. За професією маркетолог, жінка вирішила, що це чудова нагода для освіти та розвитку доньки:

«Вона вчиться користуватися грошима, вчиться не втрачати коштів, яких у нас немає. Усвідомлює, щоб придбати нову форму для мила, нам потрібно продати таку то кількість товару».

Як зізнається Бес, для неї це також навчальний процес:

«Ми навчалися методом спроб та помилок. У нас у хаті було багато мила, яке ми не могли продати. Пройшло чимало часу поки ми отримали продукт, який хотіли».

Виготовлення мила у домашніх умовах справа не проста. Ветеран збройних сил Кен Стопинські витратив пів року на удосконалення свого рецепту. Два роки тому він заснував у себе на кухні компанію виробництва мила з наміром виготовляти натуральний товар.

Для свого мила він застосовує воду, гідроокис натрію та три види олії, а саме кокосову, пальмову та оливкову. Кен розповідає про процес виготовлення домашнього мила:

«Кожна з трьох олій має свою структуру та якості. Одна наділена очищувальними якостями, друга зм’якшувальними, а третя сприяє затвердінню».

Найважливіше у процесі виготовлення мила, розповідає Кен, це змішування складових, що займає приблизно годину:

«Після цього я заливаю суміш у форми, які обгортаю і залишаю застигати на ніч. Вранці виймаю мило, даю йому охолонути і хвилин за тридцять нарізаю».

Один блок мила Кен нарізає на 22 шматки, які, готові для використання за два місяці.

«Це потрібно, щоб вивітрилась вода яка була складовою мильної суміші. Після цього мило остаточно твердіє», – каже він.

Незважаючи на конкуренцію величезних компаній, завдяки якості його товару, Кен не відчуває нестачі в замовленнях. Немає проблем, і Джулія разом з батьками вже планує розширювати свій маленький бізнес.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG