Спеціальні потреби

Конгрес США береться за роботу


Завершивши свої передвиборчі канікули, американські законодавці повертаються у вівторок на роботу. Першочерговим завданням - досягти домовленості між демократами та республіканцями щодо подолання дефіциту державного бюджету.

Сполучені Штати опинилися перед "фіскальною прірвою". Це означає, що першого січня у дію вступлять автоматичні збільшення податків для усіх верств населення та скорочення витрат на оборонні та соціальні програми. Ця умова була закладена Конгресом, аби стимулювати так званий «суперкомітет» з представників обох партій швидше дійти домовленості щодо бюджетних скорочень.

Міжпартійне співробітництво - саме до цього закликав президент Барак Обама під час своєї передвиборчої кампанії. Він вже заявив, що готовий до компромісів. Його сигнал позитивно сприйняли республіканці. Спікер Палати представників Джон Бейнер заявив, що його політична сила налаштована на спільну роботу з демократами. Лідери обох партій матимуть зустріч з президентом у п’ятницю у Білому домі.

Кожна сторона має власний погляд на те, як вирішувати фінансові проблеми країни. Президент Обама хоче підняти податки для найзаможніших американців. Натомість республіканці виступають проти підняття податкових ставок і пропонують обмежити податкові пільги.

Який буде результат переговорів американці дізнаються першого січня. Якщо домовленості не буде, то дефіцит бюджету буде зменшений значним чином. Але, кажуть економісти, за це, можливо, доведеться дорого заплатити – сповільненням економічного зростання.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG