Спеціальні потреби

США ніколи не погодяться з ядерним статусом КНДР – голова Пентагону


Джим Маттіс у Сеулі
Джим Маттіс у Сеулі

Міністр оборони Джим Маттіс проводить консультації з союзниками в Сеулі

Голова Пентагону США Джим Маттіс заявив, що США ніколи не погодяться зі статусом Північної Кореї як військової ядерної держави.

У суботу в Сеулі Маттіс заявив, що агресивні програми розвитку ядерної і ракетної зброї КНДР підривають безпеку цієї ізольованої країни, а не забезпечують її.

Маттіс попередив Пхеньян, що його військові можливості не можуть різвнятися із союзними можливостями Сполучених Штатів і Південної Кореї.

«Не робіть помилку, - застеріг Маттіс, - будь-яка атака на Сполучені Штати або на наших союзників приведе вас до поразки, і за будь-яким використанням ядерної зброї Північною Кореєю піде масована військова відповідь, яка буде ефективним і приголомливою».

Голова Пентагону ще раз повторив те, що він говорив протягом свого тижневого турне країнами Азії: дипломатія є кращим способом у підході до КНДР.

Маттіс і генерал Джозеф Данфорд, голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США, в суботу проводять щорічні консультації з керівництвом Міноборони Південної Кореї.

У п'ятницю Маттіс зустрівся з президентом Південної Кореї, з американськими і південнокорейськими військовими і відвідав демілітаризовану зону на кордоні між обома Кореями.

Азійське турне міністра оборони США включало зупинки в Таїланді і на Філіппінах.

Дивіться також: Лісові пожежі у Каліфорнії. Стихія частково знищила виноробну столицю США

Лісові пожежі у Каліфорнії. Стихія частково знищила виноробну столицю США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG