Спеціальні потреби

ООН наклала глобальну заборону на чотири судна, які порушили санкції проти КНДР


Голосування в Раді Безпеки ООН щодо санкцій проти Північної Кореї
Голосування в Раді Безпеки ООН щодо санкцій проти Північної Кореї

Організація Об’єднаних Націй заборонила чотирьом суднам, які перевозили заборонені товари до Північної Кореї і з неї до інших країн, заходити до будь-якого порту у світі.

Голова Комітету ООН із запровадження і контролю за дотриманням санкцій щодо КНДР Г’ю Ґриффит повідомив про заборону в понеділок під час брифінгу в Нью-Йорку. Він заявив, що заборона стає чинною сьогодні (у вівторок).

Агентство мореплавства, яке веде спостереження за приналежністю суден, повідомило, що йдеться про судна Petrel 8, яке зареєстроване на Коморських островах, Hao Fan 6, яке під прапором Федерації Сент-Кіттс і Невіс, та північнокорейське судно Tong Sa 2. Четверте судно Jie Shun не зареєстроване в будь-якій країні.

У серпні Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє Північній Кореї експорт вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів. Це зроблено у відповідь на випробування Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети. Новий раунд санкцій був схвалений у вересні після того, як Північна Корея провела вже шосте ядерне випробування.

Дивіться також: Чому пам'ятники конфедератам стали гарячою темою у США?

Чому пам'ятники конфедератам стали гарячою темою у США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG