Спеціальні потреби

У Сербії склав присягу новий президент країни


У столиці Сербії Белграді відбулася церемонія інавгурації нового голови держави Томислава Николича, який несподівано здобув перемогу у другому турі президентських виборів 30 травня.

Лідери Хорватії, Боснії і Герцеговини, Словенії та Македонії відкинули запрошення на інавгурацію, кажучи, що висловлювання сербського націоналіста Николича щодо масових убивств у Сребрениці, розпалюють напруження часів війни на Балканах та ставлять під сумнів його заяви щодо вступу Сербії до ЄС. Николич каже, що вбивство силами боснійських сербів близько 8 тисяч мусульманських чоловіків та хлопців не було геноцидом.

Перед церемонією Николич зустрівся з комісаром Євросоюзу з питань розширення Штефаном Фюле. Перший офіційний візит нового президента Сербії до Брюсселя запланований на 14 червня.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG