Спеціальні потреби

Сенатор Боб Коркер: «Народ Росії починає розуміти, що його лідер зосередив у своїх руках величезне особисте багатство»


Сенатор Боб Коркер з репортерами
Сенатор Боб Коркер з репортерами

1 лютого сенатор-республіканець Боб Коркер (Bob Corker), який очолює сенатський Комітет з міжнародних відносин, відвідав «Голос Америки» і відповів на питання нашого колеги Майкла Боумана. Пропонуємо з невеликими скороченнями коментарі Боба Коркер з ряду зовнішньополітичних питань.

Сирійська криза

За словами Боба Коркера, сирійська опозиція знаходиться в даний час у скрутному становищі. Її вимоги в гуманітарній сфері не виконані. Законодавець нагадав, що уряд Асада не пішов навіть на звільнення з в’язниць жінок та їхніх дітей, що народилися в результаті зґвалтування. Підкресливши трагічний характер ситуації, що склалася в Сирії, Коркер висловився на підтримку дипломатичних зусиль, зазначивши, однак, що сьогоднішні умови в Сирії мало сприяють їх успіху.

Північна Корея

Боб Коркер скептично висловився про обговорення Радою Безпеки ООН питання про ядерні випробування в КНДР. У зв’язку з цим він вказав на роль Китаю; за словами сенатора, китайська сторона стурбована насамперед стабільністю і «не хоче розгойдувати човен». «Проте, – продовжував Коркер, – я думаю, що ... санкції можуть змінити це і, треба сподіватися, спонукати їх відреагувати інакше».

Ядерна угода з Іраном

«Я не підтримував її, але, зрозуміло, я хочу, щоб вона була успішною», – так законодавець сформулював своє ставлення до угоди щодо іранської ядерної програми. На думку Коркера, «республіканський Конгрес, об’єднавши зусилля обох партій», може надати договору «більше сили». Разом з тим сенатор висловив занепокоєння у зв’язку з ракетним випробуваннями, проведеними Іраном з порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН. Він підкреслив також, що при вирішенні проблеми необхідно враховувати економічні інтереси Європи. «Росія», вів далі Коркер, – зацікавлена в продажу зброї, Китай зацікавлений у нафті, і тому ми не побачимо колективної протидії (діям Ірану), здійснюваній відповідним чином Радою Безпеки ООН». Сенатор висловив надію, що наступний президент США буде діяти, виходячи з того, що Сполучені Штати все ще є наймогутнішою країною в світі, здатною вплинути на своїх партнерів.

Боротьба з ІДІЛ

Як констатував сенатор Коркер, сьогодні ІДІЛ створив свій плацдарм в Афганістані. «Коли я був там ... наші військові могли боротися з «Аль-Кайдою», але ми не могли робити дій проти «Ісламської держави, – розповів законодавець. – Це просто смішно ... На щастя, Еш Картер це поправив, і сьогодні наші військові на місці можуть діяти проти ІДІЛ ... » « Ми запізнилися», – так охарактеризував ситуацію Боб Коркер.

Володимир Путін, звинувачення в корупції, російське суспільство

Відповідаючи на запитання щодо заяви Мінфіну США, підтриманого Білим домом, про корумпованість президента РФ Володимира Путіна, Боб Коркер підкреслив, що народ Росії починає розуміти, що його лідер зосередив у своїх руках величезне особисте багатство. За словами законодавця, це може привести до додаткової нестабільності в Росії. «Це неможливо зробити за допомогою нормальних дій державного діяча ... Це може бути зроблено в результаті корупції», – заявив Боб Коркер. «Я думаю, – уточнив він, – що з часом це зіграє дестабілізуючу роль для його режиму».

Дивіться також: Команда Саакашвілі це не тимчасове явище - Марушевська

Команда Саакашвілі це не тимчасове явище - Марушевська. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:53 0:00

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG