Спеціальні потреби

На низку російських компаній накладено санкції США


Будівля Міністерства торгівлі США у Вашингтоні
Будівля Міністерства торгівлі США у Вашингтоні

Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США додало до власного Переліку організацій, які вважаються загрозою для національної безпеки, 34 юридичних і фізичних осіб, включно з трьома російськими компаніями і трьома громадянами Росії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в п'ятницю на сайті міністерства.

До вписку внесено російські ГК «Радіант», ТОВ «Тесон» і ТОВ «Трейд-Компонент», а також громадян Росії Андрія Кузнєцова, Дмитра Кравченка і Маргариту Кузнєцову. Дані особи і організації були внесені до списку через їх «участь в закупівлі електронними компонентами американського виробництва, ймовірно, з метою сприяння російським військовим програмам».

Дії цих юридичних і фізичних осіб, йдеться в повідомленні, суперечать інтересам національної безпеки і зовнішньої політики США.

Як повідомляє російське видання Lenta.ru, у п'ятницю член комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Сергій Цеков заявив виданню, що у Росії будуть думати над відповіддю на ці нові санкції. "Ми відповідаємо, як це у нас прийнято називати асиметрично, бо ми все ж оджна країна, а проти нас запроваджують санкції США, Канада і практично весь Європейський Союз", - наводить слова російського посадовця видання.

До списку також внесли 14 китайських компаній, компанії з Ірану, Пакистану, Туреччини, ОАЕ, Нідерландів, Великобританії та Канади за «сприяння експорту товарів з США до Ірану в порушення Правил експортного контролю або організаціям, включеним до списку Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США».

Дивіться також: Школа чемпіонки України з художньої гімнастики у Маямі – історія успіху

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG