Спеціальні потреби

У святковий сезон роздрібна торгівля у США – найвища за останні два роки


Жвавий початок різдвяно-новорічного сезону розпродажів у США додає впевненості, що 2011-ий може стати кращим роком для американської економіки, ніж рік що минає. Бізнес у торговельних центрах по всій країні набирає обертів, а деякі продавці уже заявляють, що мали найкращий за останніх два роки прибуток протягом одного місяця.

Останні урядові дані показують, що витрати споживачів починаючи з листопада значно зросли. Компанія «Мастеркард», яка відслідковує операції роздрібного бізнесу говорить, що продаж одягу зріс на 10%, а онлайн продажі збільшилися на 13%. Покупці кажуть, що вони просто стають більш впевненими в американській економіці.

Утім, мільйони безробітних американців змін фактично не помічають. Келлі Вотсон лише почала вірити у відновлення економіки, як її минулого тижня несподівано звільнили з роботи через скорочення штату:

«Я думала, що все налагоджується, і таких несподіванок більше бути не може. Але як виявилося – може. Сподіваюся 2011-ий буде більш приємним».

Попри ще досить високий рівень безробіття, споживачі все ж почали витрачати більше грошей на покупки, – говорить Тод Джоршайд – директор з маркетингу одного з торговельних центрів неподалік Вашингтона. Він додає, що роздрібні продажі зростають найшвидшими за останніх чотири роки темпами:

Гадаю, ми ще маємо проблеми в економіці, але я все ж таки бачу пожвавлення серед споживачів. Люди більше готові витрачати у цьому різдвяно-новорічному сезоні, порівняно з минулим. Наша економіка переживає підйом, тож покупці спокійніше витрачають гроші».

Тод каже, що зарано говорити, чи пожвавлення продажів призведе до створення нових робочих місць у 2011-му, але він все ж дивиться на це з оптимізмом. Споживацькі витрати є найбільшим двигуном американської економіки, і святковий сезон відіграє особливу роль для роздрібних продавців, адже складає до 40% їх річного обороту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG