Спеціальні потреби

Росіяни почали підтримувати Трампа незабаром після того, як він повідомив, що змагатиметься за Білий дім


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Новий аналіз даних з Twitter вказує на це, що російська підтримка тоді ще кандидата в президенти Дональда Трампа почалася незабаром після того, як він розпочав змагання за Білий дім.

Як пишення видання The Hill, згідно з дослідами газети The Wall Street Journal, підтримка Трампа-кандидата у пов’язаних з Росією акаунтах розпочалася через кілька тижнів після того, як у червні Трамп повідомив про свої наміри.

Раніше, згідно з американською розвідкою, вважалося, що ця підтримка розпочалася щойно у грудні 2015 року.

Після аналізу 159 тисяч твітів зі сторінок, до яких причетне підтримуване Кремлем Internet Research Аgency, у них значно частіше позитивно писалося про Трампа, ніж критично. В одному з нимх читаємо: «Трамп… тому що вже час, щоб Барак Обама і Гілларі Клінтон тихо відійшли у ніч. Повернемо Америці її велич».

Водночас в акаунтах піддавали критиці Гілларі Клінтон.

Минулого тижня представники соціальних платформ Facebook, Google і Twitter давали свідчення перед представниками обох партій з юридичного комітету Сенату про те, як їх платформи використовувались Росією.

Опубліковані цього тижня свідчення представників компаній, виявили, що протягом двох років російські агенти користувалися Facebook 126 мільйонів разів, тоді як Twitter оприлюднив понад 161 тисяч месиджів. А на Youtube було поміщено понад 1000 відеороликів.

Представники компаній заявили у вівторок, що це лише невелика частина інформації на їх сторінках на темат виборів у США.

Дивіться також: MassSpec Pen може за секунди виявити рак з точністю до 96%

MassSpec Pen може за секунди виявити рак з точністю до 96%. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG