Спеціальні потреби

Слідчі побоюються, що Манафорт може втекти з США


Слідчі побоюються, що Манафорт може втекти з США

Після того, як в понеділок суддя Дебора Робінсон відправила Пола Манафорта і Ричарда Ґейтса під домашній арешт, прокурори з команди Роберта Мюллера --- спецпрокурора у справі про російське втручання у вибори 2016 - направили до суду звернення, висловивши сумніви в доцільності обраного запобіжного заходу. Слідчі переконані, що існує ризик того, що Манафорт і Ґейтс, що володіють великими статками, можуть покинути країну. Деталі даного звернення активно обговорюються в Вашингтоні вже другий день.

Сьогодні о 2 годині дня екс-керівник передвиборчого штабу Трампа і його колишній бізнес-партнер Ґейтс постануть у федеральному суді Округу Колумбія перед суддею Еймі Берман Джексон, якій доручено подальше ведення процесу. Напередодні вона вже заявила, що готова буде переглянути умови, на яких обвинувачених відправили під домашній арешт за наявності письмового клопотання.

Суддя Джексон вела безліч резонансних справ і, серед іншого, в 2013 році засудила екс-конгресмена від Демократичної партії Джессі Джексона-молодшого майже до двох з половиною років ув'язнення за розтрату коштів з бюджету виборчої кампанії. Крім того, Джексон розглядала позов родичів жертв нападу на консульство США в Лівії до Гілларі Клінтон, яка в той момент займала пост держсекретаря США; в травні нинішнього року Джексон відхилила даний позов, не знайшовши порушень в діях Клінтон, в тому числі при використанні приватного сервера для листування.

Нагадаємо, що Манафорта і Ґейтса звинувачують у відмиванні десятків мільйонів доларів, змові проти США і роботі на іноземний уряд без реєстрації в якості іноземних агентів. Манафорт і Ґейтс, яким загрожує тюремне ув'язнення терміном до 15 років, заявили в суді, що не визнають себе винними. В рамках сьогоднішнього засідання, яке також носить попередній характер, як очікується, будуть оголошені офіційні терміни розгляду справи.

Дивіться також: Астронавт НАСА Ренді Бреснік відповів на питання українців

Астронавт НАСА Ренді Бреснік відповів на питання українців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG