Спеціальні потреби

Манафорт пов’язаний зі структурами кримінальної злочинності – результати розслідування


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт, згідно з результатами розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера, не лише вів ділові справи з представниками злочинного світу, він також перевів на різні рахунки мільйони доларів для відмивання коштів.

Оприлюднене звинувачення відкриває дуже широкі фінансові операції, включно з причетністю базованої на Кіпрі комапанії Lucicle Consultants Limited до переведення величезних сум до Сполучених Штатів.

Ця компанії отримала мільйони доларів від українського бізнесмена і парламентарія Івана Фурсіна, який тісно пов’язаний з відомим гангстером російського кримінального світу Семеном Могилевичем.

Могилевич, якого часто називають «найнебезпечнішим гангстером у світі», на думку Федерального бюро розслідувань США, відповідальний за контрабанду зброї, вбивства на замовлення і міжнародну проституцію. З цих причин він опинився у списку «десяти найбільш розшукуваних злочинців» цього відомства.

Як каже дослідник Тарас Кузьо з Центру трансатлантичних відносин, Фурсін був високопоставлним керівником у кримінальній організації Могилевича.

Звинувальний акт, за словами колишнього слідчого Податкового управління США Мартіна Шіла, що вказує на пов’язаність з Фурсіном, помагає з’ясувати зв’язки Манафорта з російським кримінальним світом. Про це пише інтернет-сторінка The Daily Beast.

З відкритих джерел відомо, що Іван Фурсін, голова підкомітету з питань фінансового моніторингу, запобігання легалізаації та відмиванню незаконних доходів, регулювання та застосування фінансових санкцій Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності (Wikipedia).

Згідно з результатами слідства, через компанію Lucicle між березнем 2012 і лютим 2013 роками переведено до США 1,3 мільйона доларів. Сотні тисяч доларів вислано на рахунки нью-йоркської крамниць одягу, античних виробів тощо.

Партнером Фурсіна був мільярдер Дмитро Фірташ, з яким вони планували купити Drake Hotel в Нью-Йорку за лише 850 мільйонів доларів. І Фурсін, і Фірташ фінансували також Партію регіонів.

У грудні 2005 року Федеральне бюро розслідувань США, за повідомленням видання The Daily Beast, заявило, що і Фірташ, і Фурсін, високопоставлені особи в кримінальній структурі Семена Могилевича.

Дивіться також: Астронавт НАСА Ренді Бреснік відповів на питання українців

Астронавт НАСА Ренді Бреснік відповів на питання українців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG