Спеціальні потреби

Єдина Росія вийшла переможцем на місцевих виборах


Згідно з повідомленнями, правляча партія Єдина Росія вийшла переможцем на виборах, що відбулися в неділю до місцевих органів влади. Однак опозиція твердить про серйозні порушення, які гарантуватимуть домінантну роль в країні президента Володимира Путіна.

Центральна виборча комісія в Москві заявила в понеділок , що попередні результати виборів вказують, що Єдина Росія вийде переможцем у всіх п’ятьох регіонах, де відбулися вибори на посади губернаторів. Правляча партія мала майже п’ять тисяч кандидатів по всій країні.

Однак спостерігачі з незалежної організації спостереження «Голос» заявили, що вибори були затьмарені шахрайством, включно з багаторазовим голосуванням і наповнення урн незаконними бюлетенями. Проте лідери Єдиної Росії, партії, яка вже понад 10 років домінує в російській політиці, заперечили зловживання.

Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, якому Путін передав головство Єдиної Росії після того, як вони помінялися посадами, заявив, що правляча партія здобула більшу підтримку, ніж на парламентських виборах у грудні минулого року, на яких вона втратила десятки місць.

У грудні минулого року почалися протести, коли виборці висловили незадоволення в Москві та інших містах з приводу планів Володимира Путіна повернутися на президентську посаду після перебуванняна посаді прем’єр-міністра. Ці протести недавно припинилися.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG