Спеціальні потреби

Суд звільнив з-під варти одну з учасниць Pussy Riot


Московський міський суд у середу, в ході касаційного засідання в справі Pussy Riot, замінив покарання однієї учасниці панк-гурту на умовний термін, проте вирок ще двом учасницям визнав законним. Жінки продовжать відбувати 2-річне ув’язнення за звинуваченням у хуліганстві та участі у несанкціонованій акції протесту в храмі Христа Спасителя у Москві у січні.

Катерині Самуцевич суддя пом’якшив покарання кажучи, що фактично вона не брала участі в панк-молебні проти Путіна, бо її вартові вигнали з церкви ще до початку акції.

Адвокати Марії Альохіної і Надії Толоконникової мають намір і надалі домагатися скасування вироку своїм підзахисним.

Правозахисна організація Міжнародна амністія назвала сьогоднішнє рішення суду «нерішучим» кажучи, що Амністія вітає будь-який вирок, який скорочує термін неправомірного ув’язнення цих трьох жінок, проте жодного справедливого правосуддя не було.

Організація зазначила, що останніми місяцями російський уряд запровадив численні нові обмеження на свободу самовираження і, що жінок не слід було взагалі притягати до судової відповідальності.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG