Спеціальні потреби

Проросійські сили зайняли штаб-квартиру ВМС України в Севастополі


Російський прапор над штаб-квартирою ВМС України в Севастополі
Російський прапор над штаб-квартирою ВМС України в Севастополі
Проросійські сили захопили штаб-квартиру ВМС України у Севастополі. Це сталося наступного дня після того, як Росія підписала договір з місцевими органами влади про входження Криму до Російської Федерації. Очевидці кажуть, що щонайменше 200 неозброєних бойовиків так званої самооборони ввійшли на територію бази в середу і підняли над нею російський прапор. Не було насильства, і українські військовослужбовці, згідно з повідомленнями, не ставили опору.

За останні кілька днів російські солдати практично перебрали контроль над Кримським півостровом.

Заходи Путіна анексувати Крим розлютили Сполучені Штати та Європейський Союз, які заявили, що референдум був незаконним. Вони також наклали ряд санкцій на Росію.

Однак Путін заявив російському парламенту, що голосування було законним і що Крим завжди був «невід’ємною» частиною Росії.

Пуиін також піддав критиці рішення колишнього радянського лідера Микити Хрущова, який передав Крим під контроль України у 1954 році. Після розпаду Радянського Союзу у 1991 році Крим опинився в кордонах України. Путін заявив, що таким чином Росію було «пограбовано».

Державний секретар США Джон Керрі у зверненні до студентів університету у Вашингтоні заявив, що він заскочений з приводу такої інтерпретації фактів Путіним. Він також сказав, що Росія опинилася на помилковій стороні історії. Він додав, що коли регіон відокремлюється від якоїсь країни, він робить це відповідно до конституції, а не під дулами зброї.

Однак Росія і не думає поступитися У вівторок міністр закордонних справ Сергій Лавров у телефонній розмові з Джоном Керрі заявив, що санкціі проти Росії неприйнятні і матимуть наслідки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG