Спеціальні потреби

«Washinghton Post»: розвідувальна служба США - громіздка і неефективна


Одна з найвпливовіших американських газет «Washinghton Post» опубліковала результати проведеного нею дворічного розслідування. Вони вказують на те, що надзвичайно засекречена мережа установ, створена після терактів на США 11 вересня 2001 року, є настільки величезна, що неможливо з’ясувати її ефективність.

У першій із трьох статей на цю тему говориться, що розвідувальна бюрократія стала настільки «розгалуженою і скритою», що не відомо скільки коштів потрібно на те щоб її втримати і скільки агентств виконують ту ж саму роботу.

Розслідування «Washinghton Post» виявило, що тепер є понад 1 200 урядових організації і 1 900 приватних компаній, що займаються питаннями контртероризму, внутрішніми та розвідувальними справами.

Газета пише, що до відставного генерала американських збройних сил Джона Вайнса звернулись з проханням оцінити ефективність деяких важливих програм Міністерства оборони США. Генерал зробив опісля висновок, що неможливо сказати, чи безпека у Сполучених Штатах поліпшилась завдяки всім цим затратам і всій діяльності чисельних агентств.

Білий дім у відповідь на опубліковану у «Washinghton Post» статтю попросту сказав, що весь цей потенціал надзвичайно важливий, але не менш важливим є те, щоб гроші американських платників податків не витачались марно.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG