Спеціальні потреби

Росія вигадала маневр, щоб зробити із США союзника Асада - експерт


Росія не відмовилась від спроб підштовхнути США до підтримки президента Сирії Асада. Про це, коментуючи заяву МЗС Росії про готовність координувати звільнення Ракки із курдським силами та США, заявив Кайл Ортон, дослідник американського аналітичного центру Henry Jackson Society.

Раніше у вівторок голова МЗС Росії Сергій Ларов заявив, що Росія готова координувати дії щодо звільнення сирійського міста Ракка, яке вважається столицею так званої "Ісламської держави", з курдським ополченням Сирії та очолюваною США міжнародною коаліцією.

"Це кульмінація російської схеми, метою якої є затягнути США на бік Асада: головне для них, щоб США вперше формально пішли на співпрацю із ним… ", - відзначив експерт на своїй сторінці у Twitter.

США досі заявляли, що не планують спільних з Росією операцій по звільненню Ракки.

"Ми переконані, що можна було би ефективніше та швидше звільнити ці населені пункти, якби військові наші (Росії та США) почали б координувати свої дії значно раніше. Зараз шанс на те, що така координація відбудеться, є", - заявив Лавров.

При цьому голова зовнішньополітичного відомства Росії заявив, що реально протистоять терористичним підрозділам "насамперед збройні сили Сирійської Арабської Республіки".

Російські ЗМІ також повідомили, що представник курдської партії "Демократичний союз" Ібрагім Ібрагім повідомив, що курдські підрозділи, які беруть участь у наступі на Ракку, будуть координувати свої дії із США та Сирією.

Дивіться також: Геополітична важливість України не означає, що Захід дасть гроші і без реформ - експерт

Геополітична важливість України не означає, що Захід дасть гроші і без реформ - експерт. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:42 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG