Спеціальні потреби

Путін підписав закон про всиновлення


У п'ятницю 28 грудня президент Росії Володимир Путін підписав Федеральний закон «Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації». Про це повідомляє офіційний сайт Кремля.

Нагадаємо, що цей закон, який вводить зокрема візові та фінансові обмеження для американських громадян, обмежує діяльність деяких некомерційних організацій, а також забороняє всиновлення американцями російських дітей, був прийнятий Держдумою 21 грудня та одноголосно схвалений Радою Федерації 26 грудня.

Новий російський закон вступає в дію з 1 січня 2013 року.

Російська влада не приховує, що новий документ, який неофіційно названий «законом Діми Яковлєва», в пам'ять про дворічного хлопчика з Росії, померлого через злочинну недбалість його американського прийомного батька, є частиною відповіді РФ на нещодавно схвалений Конгресом США «акт Магнітського».

Нагадаємо, що новий американський закон вводить візові та фінансові санкції проти російських чиновників, які вважаються порушниками прав людини.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG