Спеціальні потреби

Президент України доручив силовикам створити гуманітарний коридор


Президент України Петро Порошенко доручив силам безпеки створити гуманітарний коридор для мирних мешканців, які хочуть покинути східні регіони країни, де проводяться антитерористичні операції.

Про це президент сказав на зустрічі з керівниками СБУ, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони та Державної служби з надзвичайних ситуацій, інформує прес-служба глави держави.

В офіційній заяві у вівторок Порошенко розпорядився, щоб силові відомства організували транспортування і переселення мирних мешканців з небезпечних районів.

Більшість вимушених переселенців на Сході України, яких, за оцінкою ООН в травні налічувалося близько 10 000, раніше не отримували допомоги від київського уряду. Сьогодні президент України доручив уряду взяти на себе організацію перевезення людей та заходи з медичного обслуговування та розгорнути мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням і медикаментами.

У суботу Порошенко заявив, що готовий надати амністію всім сепаратистам, які складуть зброю і не брали участі в кровопролитті, а також закликав створити коридор, по якому вони зможуть йти в Росію.

Проте український президент категорично виключив можливість ведення переговорів з «бандитами і вбивцями».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG