Спеціальні потреби

Трамп: США внесуть КНДР у список держав-спонсорів тероризму


Держсекретар Рекс Тіллерсон і президент Дональд Трамп
Держсекретар Рекс Тіллерсон і президент Дональд Трамп

За словами президента, цей крок - складова частина кампанії з чинення тиску на Пхеньян

Президент Трамп заявив, що США оголосять Північну Корею державою-спонсором тероризму. Про це він сказав в Білому домі в понеділок, 20 листопада.

Трамп назвав відповідний крок давно запізнілим і підкреслив, що це - частина проведеної Сполученими Штатами кампанії з чинення максимального фінансового і дипломатичного тиску на Північну Корею, назвавши уряд у Пхеньяні «вбивчим режимом».

Президент додав, що Сполучені Штати запроваджують додаткові санкції щодо Пхеньяну. За його словами, Міністерство фінансів США офіційно повідомить про подробиці нових економічних заходів щодо Північної Кореї вже у вівторок.

Північна Корея - остання з країн, включених Сполученими Штатами в список держав-спонсорів тероризму. У 2008 році вона була виключена з цього переліку в спробі досягти домовленості з питання про ядерну програму Пхеньяна.

Інші країни, що входять у цей список – Іран, Сирія і Судан.

Дивіться також: Ніколи більше: У Нью-Йорку провели молитовну ходу до річниці Голодомору 1932-33 р.

Ніколи більше: У Нью-Йорку провели молитовну ходу до річниці Голодомору 1932-33 р. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG