Спеціальні потреби

КНДР відмовляється вести переговори із США та Південною Кореєю з приводу їх спільних військових навчань


Лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає запуск ракети Hwasong-12
Лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає запуск ракети Hwasong-12

Північна Корея заявила в п’ятницю, що не вестиме переговорів зі Сполученими Штатами і Південною Кореєю про свою ядерну програму доти, доки ці країни влаштовуватимуть спільні військові навчання.

«Продовжуються військові навчання, під час яких використовуються ядерні активи, а також авіаносці й стратегічні бомбардувальники… ведуться того роду військові навчання, скеровані проти моєї країни», сказав у п’ятницю посол Північної Кореї Хан Тае Сонг агентству Reuters у Женеві.

11 листопада Сполучені Штати і Південна Корея розпочали чотироденні спільні морські навчання неподалік східного узбережжя Південної Кореї, яка назвала їх очевидним попередженням на адресу КНДР.

Метою спільних навчань є продемонструвати «сильну волю й рішучу військову готовність стримати будь-яку провокацію з боку Північної Кореї переважаючою силою в разі кризи. Про це заявили минулого тижня збройні сили Південної Кореї.

Тимчасом американстькі та японські військово-морські сили розпочали в четвер щорічні двосторонні військові навчання в районі острова Окінава. Їх завданням також є надіслати рішучий сигнал Пхеньяну про здатність Америки швидко мобілізувати чималі військові сили.

Хан Тае Сонг відкинув нові санкції, які адміністрація президента Трампа готує проти КНДР і можливе включення країни до амекриканського списку держав, що спонсорують тероризм.

Дивіться також: Астронавт НАСА Ренді Бреснік відповів на питання українців

Астронавт НАСА Ренді Бреснік відповів на питання українців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG