Спеціальні потреби

Блінкен та глава МЗС Кореї обговорили допомогу Україні та загрози з Північної Кореї


Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі із колегами з Південної Кореї 
Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі із колегами з Південної Кореї 

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сеул і Вашингтон «разом протистоять глобальним викликам безпеки, включаючи неспровоковану війну президента Путіна проти України».

У понеділок держсекретар США провів у Держдепартаменті переговори з міністром закордонних справ Південної Кореї Пак Джином. Вони обговорили «єдину та тверду» відповідь на безпрецедентну кількість випробувань балістичних ракет Північною Кореєю та ядерні загрози з боку комуністичного режиму. Цього року Північна Корея запустила 31 балістичну ракету, побивши попередній рекорд у 25 запусків, які були проведені 2019 року.

За словами Блінкена, США і Корея планують «розширити масштаби спільних військових навчань», а також «тренування на Корейському півострові та навколо нього».

Санкції проти Росії, допомога Україні, співпраця з НАТО

На спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Пак Джіном Блінкен сказав, що Республіка Корея однією з перших приєдналася до західних санкцій проти Росії, особливо в енергетичній сфері.

«З початку війни в лютому Республіка Корея координувала санкції та експортний контроль разом зі Сполученими Штатами та іншими союзниками і партнерами. Вжито заходів для стабілізації енергетичних ринків. Корея запропонувала надзвичайну економічну та гуманітарну підтримку уряду та народу України», – заявив Держсекретар Блінкен.

Плани подальшої співпраці в рамках ширшого партнерства з західними країнами держсеркетар Блінкен планує обговорити наприкінці червня, коли новообраний президент Юн Сук Йоль приєднається до саміту НАТО в Мадриді разом з іншими союзниками та партнерами США з Індо-Тихоокеанського регіону.

Минулого місяця Республіка Корея стала першою азійською країною, що увійшла до підрозділу НАТО, який займається кіберзахистом.

Саміт НАТО відбудеться 28-30 червня цього року. Одне з головних питань зустрічі – війна Росії проти України та постачання зброї Україні для захисту від агресії.

У матеріалі використано повідомлення англомовної служби Голосу Америки.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG