Спеціальні потреби

ЗМІ: США відправлять в Україну військових радників


Пентагон
Пентагон

Пентагон характеризує їх місію як перший крок у рамках програми підтримки Сполученими Штатами української армії.

Невелика група американських військових радників незабаром відбуде в Україну, щоб оцінити її «середньострокові і довгострокові потреби, пов'язані з проведенням військової реформи», повідомила в п'ятницю газета Military Times з посиланням на представника Пентагону.

Як пише газета, офіційний представник Пентагону Айлін Лейнес повідомила, що раніше на цьому тижні представники Міністерства оборони США обговорювали з високопоставленими представниками України «шляхи зміцнення двостороннього довгострокового співробітництва, щоб допомогти Україні створити високоефективні збройні сили і військові інститути».

При цьому Лейнес зазначила, що робота радників розглядається як перший крок до «формування і створення серйозної програми підтримки української армії через підготовку та навчання її військовослужбовців і надання іншої допомоги».

З початку березня президент США Барак Обама схвалив виділення Україні додаткової допомоги на суму понад 23 мільйонів доларів. Ці кошти повинні піти на зміцнення кордонів України та забезпечення захисту її суверенітету в умовах провокацій російської армії біля східних кордонів країни і насильства, що розпалюється проросійськими сепаратистами в самій Україні.

Раніше на цьому тижні Обама оголосив, що схвалив виділення 5 мільйонів доларів на закупівлю бронежилетів, приладів нічного бачення і додаткових засобів зв'язку для української армії.

«Ми твердо маємо намір надати допомогу Україні в саме якнайближчому майбутньому», - сказала Лейнес.

Американську допомогу отримує не тільки армія України. За рахунок американських засобів також закуповується обладнання для Державної прикордонної служби України, зазначає Military Times.

«Фокусом нашої роботи залишається економічна і дипломатична підтримка України», - підкреслила представниця Пентагону.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG