Спеціальні потреби

Пакистан протестує проти використання дронів над його територією


Пакистан викликав чільного американського дипломати, щоб висловити йому протест з приводу авіаударів літаків-безпілотників США по пакистанській території.

Внаслідок трьох окремих атак, здійснених минулого тижня, загинуло щонайменше 16 підозрюваних бойовиків у племінному районі Північний Вазиристан, який вважається одним з оплотів аль-Кайди та пов’язаних з Талібаном бійців.

У четвер, Міністерство закордонних справ Пакистану заявило, що американському дипломату було сказано, що такі удари є «незаконними, суперечать міжнародним правам і є порушенням суверенітету Пакистану». МЗС Пакистану зазначило, що такі атаки є «неприйнятними». Ім’я викликаного дипломата США не оприлюднено.

Пакистан неодноразово закликав до припинення ударів американських літаків-дронів. Проте США твердять, що вони є важливим знаряддям у боротьбі з аль-Кайдою.

Тим часом. за повідомленням влади Пакистану, у четвер бойовики напали із-засідки на поліцейський патруль у півінічно-західній провінції Хайбер-Пактунхва у результаті чого загинуло троє поліцаїв. Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання Талібан.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG