Спеціальні потреби

Президент Обама підтвердив застосування безпілотників у Пакистані


Американський безпілотний літак
Американський безпілотний літак

Президент Обама захищав застосування безпілотних літаків у Пакистані. Дотепер жодна американська офіційна особа не підтвердила цього прилюдно.

Виступаючи на зустрічі онлайн у понеділок, Обама заявив, що атаки з безпілотників застосовуються проти бойовиків аль-Кайди та їх союзників і що багато таких атак було проведено у напівавтономних племінних районах неподалік кордону з Афганістаном.

Президент також сказав, що це «дуже прецизні» удари, і що Сполучені Штати не дозволяють атак без передумання. За його словами, це цільові, зосереджені зусилля проти «активних терористів» у важкодоступних районах.

Після заяви президента Обами, представник Міністерства закордонних справ Пакистану заявив Французькому інформаційному агентству, що атаки з безпілотних літаків «незаконні, контрпродуктивні та неприйнятні, незважаючи, за його словами, «на тактичні переваги».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG