Спеціальні потреби

Співпраця між Пакистаном і Китаєм дедалі міцніє


Прем’єр Держради КНР Вань Цзяо і прем’єр-міністр Пакистану Юсу Фраза Гілані (зліва аплодує).
Прем’єр Держради КНР Вань Цзяо і прем’єр-міністр Пакистану Юсу Фраза Гілані (зліва аплодує).

Прем’єр Держради КНР Вень Цзябао завершив триденний візит до Пакистану.

Виступаючи на спільній сесії пакистанського парламенту він наголосив, що Китай має «непохитну і чітку» настанову відносно співпраці з Пакистаном і міжнародною громадськістю у напрямку «наполегливих зусиль для подолання тероризму».

Прем’єр Китаю заявив у своєму виступі, що «коріння і симптоми» тероризму потрібно знищити.

Погано захищені кордони Пакистану, як вважають, дають притулок екстремістам на пакистанській території.

Під час візиту Вень Цзябао Пакистан і Китай підписали цілу низку ділових контрактів на загальну суму в мільярди доларів. Посадовці кажуть, що ці домовленості сприятимуть співпраці між обома країнами в енергетичному секторі.

Прем’єр-міністр Пакистану Юсу Фреза Гілані повідомив, що Ісламабад далі підтримує китайські економічні заходи для сприяння інвестицій і розвитку у цій південно-азійській країні.

Пакистан також підтвердив, що Китай готовий дати йому 229 мільйонів доларів на відбудову після спустошливої повені, що знищила значну частину його території і виділити урядові позику вартістю в 400 мільйонів доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG