Спеціальні потреби

Екстремісти підпалили ще більше автоцистерн НАТО в Пакистані


Екстремісти підпалили ще більше автоцистерн НАТО в Пакистані
Екстремісти підпалили ще більше автоцистерн НАТО в Пакистані

Пакистанські офіційні особи повідомили, що під час уже шостої за несповна тиждень атаки озброєні особи підпалили 25 машин з постачанням для військ НАТО. Офіційні особи кажуть, що нападники під’їхали до приблизно 40 автоцистерн і машин з постачанням неподалік західнопакистанського міста Кветта, відкрили вогонь і підпалили автоцистерни.

Місцеві засоби масової інформації повідомили, що відповідальність за атаку взяло на себе пакистанське угруповання Талібан.

Атаки на автоцистерни розпочалися після того, як Пакистан перекрив перехідний пункт Торхум на кордоні з Афганістаном у племінному районі Хайбер. Це сталося після того, як у рейді вертольотів НАТО загинуло, за твердженням Пакистану, троє його солдатів. Проте знищені біля Кветти машини користуються іншим шляхом постачання, вони пересікають кордон з Афганістаном через прикордонний пункт Чеман.

Як передбачається, Міністерство оборони США оприлюднить у середу звіт про рейд військ НАТО. Командування сил НАТО в Кабулі визнає, що його вертоліт порушив повітряний простір Пакистану, переслідуючи повстанців. Однак американські офіційні особи кажуть, що команда вертольота була переконана, що це пакистанські солдати стріляють у них і відкрили вогонь в самообороні.

За повідомленням військових осіб, ракети з американського безпілотного літака вбили в середу трьох екстремістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG