Спеціальні потреби

США продовжують закликати до звільнення Тимошенко


Посол США в ОБСЄ Іян Келлі
Посол США в ОБСЄ Іян Келлі

Виступаючи у четвер 3-ого травня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, посол США Іян Келлі висловив глибоке занепокоєння щодо умов утримання колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко за ґратами та ненадання їй медичної допомоги.

«Ми отримали інформацію про те», - зазначив Келлі, - «що пані Тимошенко оголосила голодування, та ознайомилися з доповіддю омбудсмена України щодо можливого неналежного поводження з нею з боку тюремників», - підкреслив посол США.

Келлі заявив, що США продовжують закликати українську владу звільнити Юлію Тимошенко та інших членів її уряду:

«Ми продовжуємо закликати уряд України припинити вибіркове переслідування, звільнити пані Тимошенко та інших високопоставлених членів її уряду, які зараз знаходяться за ґратами, та відновити усі їх політичні і громадянські права. Це особливо важливо, оскільки Україна головуватиме в ОБСЄ в 2013 році», - заявив посол США в ОБСЄ Іян Келлі.

У своєму виступі Келлі також висловив співчуття жертвам вибухів 27 квітня у Дніпропетровську і їх родинам.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG