Спеціальні потреби

Опитування: Дві третини американців вважають, що підтримка України - у національних інтересах США


Фото для ілюстрації: прапори США та України
Фото для ілюстрації: прапори США та України

Майже дві третини американських виборців кажуть, що підтримка України у її війні проти Росії відповідає національним інтересам Сполучених Штатів, показало нове опитування Quinnipiac, опубліковане у вівторок.

65% опитаних вважають, що підтримка США України відповідає національним інтересам країни, 28% з цим не погоджуються.

Серед опитаних прихильників Демократичної партії, 87% висловились за те, щоб США підтримували Україну, тоді як 8% були проти.

Республіканці розділилися майже порівну — 49% сказали, що підтримка України відповідає національним інтересам США, а 44% вважають, що ні.

Лише 36% респондентів вважають, що США роблять належне, щоб допомогти Україні у війні. 37% - що США роблять надто багато, а 20% кажуть, що США роблять надто мало.

Згідно з опитуванням, думки щодо обсягу підтримки різняться залежно від політичної партії. Республіканці загалом кажуть, що США роблять занадто багато для підтримки України, тоді як демократи твердять, що США роблять стільки, скільки треба.

«Ми за вашою спиною, кажуть виборці, які вірять, що Сполучені Штати зацікавлені в стримуванні Путіна. Але є розбіжності в тому, наскільки велика підтримка є занадто великою, залежно від того, яку партію запитують про продовження альянсу», - цитує аналітика Університету Квінніпіак Тімя Маллоя видання The Hill.

61% республіканців вважають, що США надають Україні надто велику підтримку, і лише 9% демократів дотримуються цієї думки.

Лише 19% республіканців вважають, що США надають належну підтримку, в той час, як адекватною підтримку України з боку США вважають 59% демократів.

15% республіканців вважають, що США роблять занадто мало для підтримки України, відповідно 27 % демократів дотримуються цієї думки.

Як раніше повідомляв Голос Америки, згідно з іншими опитуваннями, бажання американців надавати Україні озброєння досі істотне, втім знизилося за останній час. Про це свідчить спільне опитування міжнародної дослідницької компанії Ipsos та агенції Reuters, проведене на початку жовтня. За його даними, 41% громадян США вважають, що Вашингтон має забезпечити Україну зброєю, тоді як у червні цього року прихильників надання Києву озброєння було 65%, у травні - 46%. Автори опитування розповіли, що рівень підтримки серед населення США і збройної, і економічної допомоги Україні знижується через власні фінансові клопоти американців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG