Спеціальні потреби

Російських спортсменів залишили без Олімпіади - рішення арбітражу


Спортсмени не зможуть взяти участь у майбутній Олімпіаді в Бразилії.

Спортивний арбітражний суд (САС) повідомив у четвер, що відхилив апеляцію Росії на відсторонення її збірної з легкої атлетики від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, яка відкривається 5 серпня.

«САС відкидає заяви і апеляцію російського Національного олімпійського комітету і 68 російських спортсменів», – ідеться в повідомленні суду, опублікованого в Лозанні, Швейцарія.

Російській легкоатлетичній збірній заборонили брати участь у міжнародних змаганнях у листопаді минулого року, після того як незалежна комісія, створена Всесвітнім антидопінговим агентством (ВАДА), виявила масштабну практику застосування допінгу російськими спортсменами, здійснювану за підтримки держави.

Кремль висловив глибокий жаль у зв’язку з рішенням суду. Міністр спорту РФ Віталій Мутко настоював, що немає законної підстави для такого рішення.

«Тема колективної відповідальності з нашої точки зору навряд чи може бути прийнятною», згідно з повідомленням інформагентства «Інтерфакс», заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Дивіться також: Просто зараз дізнайтесь головне про з'їзд Республіканської партії США

Просто зараз дізнайтесь головне про з'їзд Республіканської партії США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG