Спеціальні потреби

США втрачають імідж світового лідера


Науковці дослідницького центру Пью опитали жителів 21 країни і з'ясували, що ставлення до США в цілому стало більш позитивним, ніж в 2008-му році, коли Барак Обама був обраний президентом. Найбільш прихильно до США ставляться європейці. Крім того, президент Обама користується широкою підтримкою в Японії і Бразилії.

У той же час в Єгипті, Тунісі, Туреччині та Йорданії американському президенту довіряють менше 30% респондентів. Більшість жителів близькосхідних держав не хочуть, щоб Обама був переобраним на другий термін.

Дослідження центру Пью також показало, що більшість опитаних негативно ставляться до використання безпілотних літальних апаратів для знешкодження підозрюваних в тероризмі. У 17-ти з 20-ти країн, більше половини респондентів виступають проти атак дронів у таких країнах, як Пакистан, Ємен і Сомалі. Натомість у США застосування дронів підтримують 62% населення.

Також цікавим виявилось те, що більшість респондентів, особливо у Європі, вважають, що Китай випереджає США за темпами економічного розвитку і невдовзі може стати світовою суперсилою.

В опитуванні, яке проводили з 17-го березня по 20-те квітня, взяло участь понад 26 тисяч осіб.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG