Спеціальні потреби

Барак Обама: «Припиняти роботу уряду на Різдво – погана ідея»


Президент Барак Обама
Президент Барак Обама

Президент США Барак Обама у своєму щотижневому зверненні до народу закликав Конгрес проголосувати за бюджет ще до кінця цієї сесії, щоб профінансувати державні заклади країни.

За словами президента, збільшити кількість робочих місць допоможе реформування податкової, іміграційної систем, та підвищення мінімальної зарплати.

«Нам потрібно, щоб діючий Конгрес проголосував за бюджет та дав уряду працювати. Закриття державних закладів на Різдво – не найкраща ідея. Коли новий Конгрес буде скликаний у січні цього року, нам треба буде працювати разом, щоб інвестувати в ті речі, які допоможуть прискорити ріст кількості високооплачуваних робочих місць», – сказав Обама.

За словами президента, збільшити кількість робочих місць допоможе, серед іншого, реформування податкової та іміграційної систем, а також підвищення мінімальної заробітної плати.

«Збільшення мінімальної зарплати піде на користь близько 28 мільйонам американських працівників, давши їм більше грошей, які будуть витрачені на користь місцевого бізнесу, і потім це допоможе цьому бізнесу створювати нові робочі місця», – зазначив президент.

Фінансовий рік у США почався 1 жовтня, утім законодавці досі не спромоглися ухвалити основний фінансовий документ країни – федеральний бюджет. Нині усі федеральні заклади фінансуються на основі резолюції про тимчасове фінансування, термін якої збігає 11 грудня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG